tisdag 9 oktober 2007

El kranko


Tjoho. Välkommen till urlakade jag. Jag har varit sjuk. Eller jag är fortfarande ganska klen, men jag kan i alla fall hålla mat kvar i kroppen idag. Yey.

Ifall någon skulle undra är detta hur jag ser ut när jag är magsjuk.

Nyss var jag på affären. Väldigt irriterande.
För en person som inte har gjort annat än att ligga ner de senaste tusen timmarna var det ganska ansträngande att ta sig dit, men jag var tvungen ty kissar var utan mat. Så jag samlade på mig kattmaten (lådorna med 12-pack var självklart slut, så jag samlade på mig 12 st påsar och tänkte att kassörskan fick skylla sitt eget fel eller nåt). När jag kommer fram till kassorna är köerna halvlånga. Eller en var rätt lång och en var kort, så jag valde den korta där dock den sista personen hade megamycket varor. Min filosofi är nämligen den att det tar längre tid med mycket folk fast med lite varor för det är folket som tar tid, det är folket som ska tjafsa, hålla på med kuponger, inte hitta sina pengar, jaga sina ungar, inte förstå vad kassörskan säger och vara allmänt ineffektiva. Kassaapparaten är sällan ineffektiv (ICA pratar vi här om, kassaapparaten på Konsum är hopplöst seg och ineffektiv). Men ack så jag bedrog mig. Kvinnan framför mig skulle handla på flera kvitton, hon hade en miljon av varje vara men vissa skulle vara på det första kvittot och vissa på det andra. Hon hade två olika kassor som hon skulle betala med och den ena kassan bestod nästan bara av mynt som hon långsamt petade ner i myntdosan. Pet pet pet.
När hon äntligen var färdig och man trodde att det var över kom hon på att hon hade pantkvitton och en rabattkupong för räkost. Kassörskan påpekade att hon inte kunde ge rabatt när varorna redan var betalda och klara, men kvinnan ville inte förstå. "Du kan, du kan" sa hon otrevligt samtidigt som hon körde upp pantkvittona under näsan på kassörskan. Denna tog pantkvittona och körde dem genom maskineriet så att myntdosan spottade ut hela 1,50 kr. Kvinnan som skulle handla tog surt pengarna och sa "blev det allt?". Hon menade väl att hon var missnöjd med summan. LÄS då på kvittot för bövelen.
Kassörskan engagerade den andra kassörskan i frågan gällande rabattkupongen, och denna bekräftade att det inte gick att göra detta i efterhand.
Kvinnan kom nu på det smarta, om hon gjorde ett återköp på räkosten kunde hon ju handla den med hjälp av kupongen. Ja, det kunde hon ju. Kassörskan tog tillbaka räkosten och bad om kvittot. Kvinnan hittade självklart inte kvittot först utan var tvugnen att gräva en massa i sin (fula) väska. Till slut fick hon fram det och återköpet började. Kvinnan skrev på, kvitton utbytte ägare och ur myntdosan ramlade en FEMMA.

Människan hade stannat upp kön i 10 minuter och 10 minuter mer än vad mina ben klarade av för att få ut sammanlagt 6,50. Få fram skiten från början istället så slipper vi i kön anpassa våra liv efter din jävla snålhet.
När jag sen äntligen fick gå hem och lägga mig hörde jag bakom mig en man som sa "Ursäkta". Jag vände mig om och tänkte att nu skulle jag återigen få fan för att jag tänkt elaka tankar om en person framför mig i kön. Vad som istället hände var att en man gick fram till kvinnan och gav henne en femma med orden "Här får du en femma till nästa gång så slipper vi andra kanske vänta på dig."

Kvinnan såg väldigt konstig ut. En blandning av ilska, förvåning och avsmak visade sig på hennes ansikte. Skojigt.

4 kommentarer:

icka sa...

Haha fy fan vad bra gjort av den mannen. Han förtjänar dagens ros!

Jenny sa...

Jag vill också vara en sån man! Men jag vågar inte...

Maia sa...

Haha, ja det var ju helt underbart gjort.

caisa sa...

Framifrån är frillan okej snygg. Men bakifrån... herregud. Alldeles för jävla tunt. Jag har en virvel i bakhuvudet och där har hon tunnat det för mycket... vilket leder till att min jävla skalp syns HUR JAG ÄN GÖR! Mycket störande.