torsdag 22 november 2007

Hyran var det ja

Jag är lite nervös över det här: http://sydsvenskan.se/malmo/article279820.ece
Jag bor i centrala Malmö, jag har nytapetserat, nymålat (vilket är gjort av en kvackare ty det flagnar), nylagt golv i vardagsrum och hall (vilket också verkar vara gjort med kaffet i sikte) samt nyinsatta treglasfönster... jag känner att jag nog kan kvalificera mig till en sådan som får en hyra på uppåt 15%, vilket för mig blir 750 kr extra/månad. Mycket irriterande, mycket dyrt och mycket fräckt. Jag läste på text-tv igår att hyrorna i de centrala delarna i storstäderna (återigen passar jag in på den beskrivningen) ska höjas med upp till 68(!)%, dvs att min hyra blir 8400 kr, det är ju fantamig vansinne. Snacka om att skapa segregering, den enda som har råd att bo med en sådan hyra är ju antingen siamesiska tvillingar, par eller krösussinglar. (varför siamesiska tvillingar? Jag vet inte. Dessa kan ju inte jobba på olika jobb, ifall det inte är så att den ena jobbar natt och den andra dag. Men fan, då får de ju aldrig sova. Verkar jobbigt. Man är nog inte rik bara för att man är två...)
Nåväl. Jag är ingen krösussingel på långa vägar. Jag tjänar bra för att vara nyutexaminerad men jag tjänar ju inte "bra". Så hm, huru jag skall lösa detta problem som har kommit på min väg kan man inte så noga veta. Jag får väl ta in någon som kan sova i garderoben utan upphängningspinne (vad är det för sick hyresgäst som snott med sig den? Folk är fan underliga).

Just nu är jag på jobbet, när jag kommer hem ska jag se hur kära Sixten mår. Sixten är för er som inte hänger med min fina dator och min fina dator fick igår en Trojansk häst. Otroligt dåligt. I vanliga fall är jag så himla försiktig, jag brukar aldrig öppna saker som jag inte känner till och tänker därmed att jag är skyddad. Men nu, nu ska ni få höra på det dumma sammanträffandet. Jag pratade med en söt vän (det gör ingenting) på msn och vi pratade om fotografier som hon tagit och att jag ville ha dem. Hon sa att hon hade dem inte på den dator hon satt vid nu utan en annan dator, och att hon skulle kolla upp det. Sen får jag plötsligt "aha sexy" någonting i den stilen och en fil som heter "pics". Således trodde ju jag att hon hade hittat bilden, blev glad över det och uttryckte sig på utrikiska samt skickade dem. Så jag laddade ner och öppnade.
Mycket irriterande. Smart pissvirus som hörde vad vi pratade om. Det kanske blir triggat om man pratar om bilder eller foton? Ska kolla det när jag kommer hem. Nåväl. Jag satt uppe igårkväll och scannade alla mina 123000 objekt och hittade att shell32.dll hade blivit ändrad samt att en trojansk fulhäst låg och skräpade på hårddisken. Turligt nog ville den inget våldsamt illa så mitt virusprogram gjorde sig av med den. Återstår nu alltså att se hur mycket skada den gjort eller om den nästlat sig in i andra program där virusscannern inte kunde hitta.
GAH.

1 kommentar:

C sa...

Förlåt! Jag trodde verkligen att jag hade blivit av med skiten. Jag hoppas att det är borta nu, har rensat som faan. Men man vet ju aldrig. Som jag fattade det gör det inte någon direkt skada just på datorn, de tror att de vill göra folks datorer till zombies och sedan attackera nåt företag eller nåt. Låter riktigt läskigt i alla fall, tycker jag. Jag vågar inte ens slå på min msn längre för att jag är rädd att jag har kvar det och att det ska sprida sig vidare till mina andra vänner... Förlåt igen!