söndag 13 januari 2008

Hitta mig en hobby

Jag sitter just nu på tåget och uppdaterar med min egna lilla dator Sixten via hans fina modem Tord. Det är väldigt käckt detta, men det finns några nackdelar.
Om man sitter i en "fyra" i tåget och inte sitter innerst vid fönstret (detta gäller alltså Öresundstågen) så har man varken tillgång till bord eller eluttag om man inte verkligen vill tjorva till det, och det vill man oftast inte.
En annan sak som är dålig är att mina hörlurar är helt värdelösa. Om jag ska kunna använda denna dator på tåget upp till Jämtland så måste jag skaffa bättre hörlurar för dessa är bara bjäfs.
Jag åker i 1a klass just nu. Fascinerande upplevelse. En lite snorkig kvinna pratar i telefon nonstop med familjemedlemmar och vänner och folk runt omkring blir galna som det verkar. De håller för öronen, suckar högt och himlar med ögonen. Ingenting är gjort särskilt diskret eller snyggt... kanske är det så att folk i 1a klass är mindre subtila än andra? Nåväl, jag skiter i att hon pratar. Hade man velat haft det helt tyst så hade man väl placerat sig i en tyst kupé istället för denna.
Nå.
Jag behöver på allvar en hobby, problemet är bara att det måste vara en hobby som jag gillar annars är det ingen hobby utan snarare något annat av lite mer plågsam natur. Det jag allra helst vill göra är att sjunga i kör, men det verkar ju stört omöjligt. Finns det några körer i Malmö som kan ta in en person som jag som inte kan läsa noter skitbra men som kan sjunga lite ändå? Dessutom är jag ju väldigt mycket inte kristen så det känns inte så lockande att sjunga i en kyrko- eller gospelkör.
Himlaplättar.

1 kommentar:

DK sa...

Varning för gospel,ty det är DÖDEN. Fy vad jag avskyr gospel! Kyrkokörer är mkt bättre, och de brukar vara tämligen desperata efter folk, oavsett konfession, dessutom brukar de inte kräva något större modus av notläsningsförmåga (tills man avancerar till motett- eller kammarkörer eller allt vad det kan heta när det ska låta lite finare). Och du kan ju sjunga EN DEL mer än "litegrann", så kör fan hårt!