söndag 29 juni 2008

Ansvar

"Nu har det hänt igen" smäller Aftonbladet upp. Återigen har en person dödats av Batman-bananen. Bara en dag håller de dessutom stängt.
Hur kan det vara möjligt? Hur kan något vara så osäkert och framför allt, hur kan någon vara så hjärtlös så att de har attraktionen öppen igen.

Alltså: killen hade åkt med sin keps, där har vi första ledtråden till att han kanske inte var allt för bright. Om man ska åka bergochdalbana så fattar de flesta att de inte kan ha mössor, kepsar, väskor eller ibland ens skor med sig. I bergochdalbanans natur ligger att den ska fara omkring i en hiskelig fart, ibland till och med uppochner. Ibland ska bergochdalbanan också ge en illusion av att vara ganska nära träd, mark, tak och liknande, vilket för mig till nästa bevis på att gossen kanske inte hade alla sina kulor ens innan han blev halshuggen.
Han klättrade över två staket som var där som säkerhetsanordningar för att hämta ovan nämnda keps. Han tyckte att det var lämpligt att göra detta under tiden bergochdalbanan gick för fullt. Han hade dessutom tidigare själv åkt den (hence den tappade kepsen) och visste att den på vissa ställen gick läskigt nära marken.
TROTS allt detta klättrar han över staketen och går in för att hämta, märk väl, inga juveler eller familjeklenoder, utan sin mössa.
För detta får han betala med ett pris.

Bergochdalbanan har DÖDAT YTTERLIGARE en person.

Har folk överhuvudtaget inget eget ansvar för vad de tar sig för? Om någon sätter på sig betongskor och går ner i sjön, vems fel är det då att vederbörande kanske inte får så mycket syre? Om någon bestämmer sig för att fika på ett tågspår, är det då stinsen som borde vetat bättre?

Förundrans tid är inte förbi.

1 kommentar:

Jenny sa...

Istället för att skriva en helt ny kommentar, är det ok att hänvisa till den jag skrev under föregående inlägg?