måndag 7 juli 2008

Vad har hänt?

Kära läsare. Nu skulle jag behöva hjälp med en sak.
Följande scener utspelade sig när jag nyss gick till affären.
Eftermiddag, klockan är lite efter halv 18 och mitt på trottoaren står ett bord på kortsidan, på högkant alltså. Det står verkligen mitt på trottoaren och hade det inte varit en bred trottoar så hade det blockerat vägen för folk. Bakom bordet står en sån liten hand-vagn-grej, ni vet en sån som ser ut som ett L från sidan med två hjul på som man kan ta många lådor med. Den stod bakom bordet, inte instucken under utan bakom. Till höger om bordet står en medelålders man i blåkläder och stretchar vad som såg ut att vara ryggen eller kanske vaderna. Längs med väggen på andra sidan om bordet satt en rad ungdomar och såg uppgivna ut. När jag gick förbi hörde jag hur en av ungdomarna sa till en annan "detta är ju löjligt" varpå den andra svarade "ja, det är verkligen löjligt".
Jag handlade, efter kanske en kvart var jag tillbaka och bordet med vagnen stod kvar på exakt samma position som det stått på när jag först gått till affären. Den stretchande mannen var vad jag kunde förstå inte längre kvar, två av ungdomarna stod och kramades mitt ute på vägen och tittade uppåt och nedåt vägen som om de tittade efter att någon skulle anlända. Sen pratade en annan av ungdomarna i telefon och när jag gick förbi honom hörde jag att han sa "... och nu ska polisen komma...".
Jag gick in i huset och det var det sista av det hela.

Nu vill jag ha förslag: vad kan ha hänt?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha. Jag skulle VERKLIGEN vilja veta. Kanske... mannen i blåkläder är en förälder till en uppgiven tonåring? Mannen ska bestämt flytta på ett bord. Han sliter och drar. Ungdomarna tycker han är löjlig. Efter att ha slitit ut ryggen går han och ringer efter någon som kan komma med bil och hjälpa honom. Var polisen kommer in vet jag inte. Kanske någon först stulit bordet och nu har mannen tagit det tillbaka? Jag förstår att du är helt nyfiken.

icka sa...

Jag tror inte den strechade mannen och ungdomarna har med varandra att göra. Mannen har gjort illa sig i ryggen under allt släpande med bordet och ungdomarna har gjort något olagligt var vid polisen skulle komma och hämta dem.