onsdag 8 april 2009

El gordo lotto international

Jag har fått ett brev som är väldigt spännande. Alltså inte ett mail utan ett till mig personligen adresserat brev som är frankerat med ett vanligt frimärke och poststämplat på vanligt sätt, inget företagsbrev alltså. Avsändaradressen är Alte Kirchstrasse 50, 56070 Frankfurt och budskapet är sött som socker. För att främja turismen i de olika EU-länderna har min lott med nummer 76.494 vunnit i den tredje kategorin. Denna vinst ger mig € 815.810.00, mot att jag betalar 10% av detta till detta "företag". Om jag undrar något kan jag gladeligen ringa ingen annan än en DOKTOR vid namn Dr Sharez Otis på nummer 0049-157-7857-1126 eller faxa på ett annat nummer för att få "all the necessary verifications".

Det finns en deadline också, denna infaller den 14 april och om jag vill göra ett claim efter detta datum kommer det att kosta mig en hel del tydligen.
Dessutom har jag fått ett Security File Number. Det är strålande.

Avsändare är "El Gordo Lotto International Sweepstakes S.A." och det hela är mycket fint illustrerat med något typ av lands- eller regionsvapen, några ord på spanska och en logga samt tre människor i övre medelåldern som ser glada ut.

Jag ombeds att fylla i mitt namn, födelsedatum, kön, summa av min vinst, adress, referensnummer, batch no, telefon, yrke, land, stad, postkod, mobilnummer, faxnummer, vilken bank jag vill ha pengarna överförda till eller om jag vill ha dem i check och lite kontaktuppgifter till banken.

Ja just ja, jag tilltalas med efternamn också. Inte som Ms eller Mrs eller Miss utan som om de verkar tro att jag heter mitt efternamn i förnamn. I mitt fall Walker. Det är strålande

Efter en ytterst kort stunds googlande på det hela hittade jag någon typ av varning från spansk polis, men inte en svensk blogg eller någonting sådant om det. Så jag ringde till en polis imorse bara för att säga att detta brev även förekommer i Sverige nu. Det visste de redan, jag fick göra en polisanmälan om jag ville men det ville jag inte.

"Nej, någon anmälan tänker jag inte göra, det här är ju bara trams"
Poliskvinnan som jag pratade med var väldigt snabb att säga "Ja!" men rättade sig sedan i ledet för att återigen informera mig om att jag fick göra en polisanmälan ifall jag kände mig väldigt lurad.

Stackars polisen ifall folk skulle anmäla sådana här dumheter varje gång.
Stackars folk om de är så dumma att de för över pengar till sådana här dumheter.
Det är synd om människorna.

4 kommentarer:

Chaldea sa...

En del är naiva. Synd om dem. Förmodligen folk som inte har erfarenhet av internet.

Anonym sa...

Hehe. Jag fick ett exakt likadant medan jag var på semester. Tilltalas också som Walker, vilket är mitt efternamn ja. Min googling av det hela hade ditt blogginlägg som översta resultat.

Anonym sa...

Har också fått ett liknande brev från EL GORDO LOTO INTL SWEEPTAKES S.A., nu juni 2010, där jag uppmanas försäkra beloppet och att 5% av vinsten tillhör Realexchange security s.a. Prissumman skulle vara €950,985, så jag vann mer än dig, ha, ha, ha :)

Jimmy sa...

jag vann 815.810.00 € hahah nice nu blir det thailand!