onsdag 15 juli 2009

Europaväg 14

Nu sitter jag i gamla 740:in på E14 mellan Järpen och Juånäs. För ett otränat öga kan det verka otrevligt, men då vet inte detta otränade öga att det är mitt hemman och "somamrstugan" som vi talar om. Alltså idel trevliga ställen. Ett trevligare än det andra men så är det också där jag huserar just nu.
J kör. Jag är inte lat. Jag har kört hela vägen upp, omkring i både Östersund, Duved, Järpen och Åre samt snirklat och snorklat lite här och där. Jag får lov att ta semester från körandet nu.
Restaurangen vid Ristafallet tar 20 spänn för parkering där, hutlöst. Vi åkte därifrån utan att betala och utan att bese fallet. Man kan kolla på Ronja Rövardotter om det nu ska vara så. Till och med cyklar skulle betala, fem spänn! Galet! Ocker!

Det är ascoolt att kunna sitta i bilen och blogga. Mer sånt till folket.

På vägen upp körde vi förbi en olycka. En tankbil hade vält vid sidan av vägen och det blev tvärnit i trafiken. Läskigt. Som tur var hade jag ögonen och fötterna med mig.

Nu: slappa.

2 kommentarer:

Mamma Melissa -ung änglamamma och gravid sa...

Åh vilken tur att du var alert! Finns ju annars risk att man blir lite avtrubbad när man ligger och långkör...

Herregud, hutlöst att de skall ta sådana priser... men, men... så är det väl med turism... så även i det här landet -det skall vara dyrt.

tack så hemskt mycket för din kommentar också!:.)) Du fick mig att fnissa mitt i allt... ja, bullpauserna lockar nog rätt ofta inom vården;.)

Anonym sa...

Tyvar att du har inte set Ristafallet, det är vackert.
Men tror du att underhalning av vägen, sophanteringen och toiletten är gratis, eller hur! Man muste tar lite pengar. Kan du har en företag utan blir betalad?