lördag 25 juli 2009

underhalning av väg muste ske

Jag fick en kommentar skrivet av Anonym, som vanligt när det är något som man vill svara på.
Kommentaren löd:

Tyvar att du har inte set Ristafallet, det är vackert.Men tror du att
underhalning av vägen, sophanteringen och toiletten är gratis, eller hur! Man
muste tar lite pengar. Kan du har en företag utan blir betalad?


Ytterst konstigt språk, men jag ska försöka bortse från det och istället ta itu med det som sägs. Jag hoppas att Anonym återvänder och läser mitt svar.
Jorå, jag har sett Ristafallet, massor med gånger, helt gratis. Jag växte upp i Järpen och åkte ofta dit. Under alla mina år som jag bodde där var det aldrig någon som behövde ta betalt för parkeringen. Folk åkte dit, antingen med cykel eller bil, tittade på fallet och åkte igen. Vissa bodde i stugorna som stod (kanske står de kvar, jag vet inte för nu har det dykt upp en bom som blockerar vägen ner) där, och ändå var det aldrig någon soptippsliknande stämning där. Aldrig någonsin såg jag skräp där. Precis som på de flesta ställen ute i naturen har de allra flesta hyfs nog att ta med sig sitt skräp ifall de skulle producera något under tiden de uppehöll sig där.
När det gäller att driva ett företag så har jag full förståelse för att det måste komma in pengar, men mitt förslag är då att den där restaurangen försöker göra sig sin hacka på maten som de serverar istället för parkeringen utanför. Jag har ytterst svårt att tro att restaurangägaren äger hela området inklusive Ristafallet. Dock kan jag ju ha fel, i så fall har restaurangägaren rätt att ta vilka summor hon/han önskar och tycker är rimligt. Att sen få dit kunder under dessa premisser är en annan femma...
Dessutom vill jag gärna påpeka att vägen var i det särklassigt sämsta skick som jag någonsin sett den i och då har jag ju, som skrivet, vuxit upp där.
Om dessa ockerpengar går till att sköta om vägen så undrar jag starkt vad exakt som har gjorts, har det grävts ut fler hål och hällts på mer lera?

Om du som har skrivit denna kommentar är en av de som ligger bakom den här inkasseringen av pengar så tycker jag att du/ni borde skämmas. Man har alltid kunnat ta sig dit och tittat helt gratis utan att behöva lämna pengar till någon näring i närheten.
Logiken i dina argument är lika illa åtgången som ditt språk.
Att ta parkeringsavgift från cyklister? Har någon någonsin hört något så dumt?

1 kommentar:

Anonym sa...

Helena,
Det var jag som har skrivit kommentaren. Jag ägare Ristafallet Camping och Restaurang och jag vill inte besvära dig men jag tror att jag jobbar jätte mycket för min pengar. Jag lämna gruss på vägen 2 gången i veckan nu det regnar så mycket. Och du skriva: "Om dessa ockerpengar går till att sköta om vägen så undrar jag starkt vad exakt som har gjorts, har det grävts ut fler hål och hällts på mer lera?" Ha ha ha! När jag har tagit över campingen för 6 månader sent var det ju ingen väg till Ristafallet. Det var endast hål!! Jag ska gärna förbättra vägen, men det behövs pengar. Men jag har aldrig tagit pengar från cyklister som brukar kommer hit!
Men du är jätte välkommen att kommer att jobbar hos mig för tre dygn och efter det du vill säger att det finns jätte mycket folk som lämna olika saker i skogen och olika ställen. Du kan inte hittar det om jag tar det bort!
Dessutom, det är jag som ägare vägen från E14 till fallet och 3 ha skog bredvid älven och jag ska gärna sköta området. Och däreför pengar behövs.
Och ja, jag skriva konstig svensk med redan av jag har bort i Sverige för 6 månader nu.
En annat fråga, betalar du p-avgiften vid Tännforsen??
Lyckligtvist finns det också mycket som tycker att det är prisvärd tjugo kronor.
Hälsningar Jan Vos www.ristafallet.se
info@ristafallet.se