tisdag 18 augusti 2009

Remiss...

Ok.
Nu är jag förbannad.

I förra veckan ledsnade jag till slut på att vänta på att jag skulle få en kallelse från specialisterna som skulle titta på mitt onda och ringde och frågade vad som hände.
Ingenting hände.
De hade inte fått någon journal till den läkare som jag hade fått besked om och jag höll på att bryta ihop. Jag tog mig samman, ringde till vårdcentralen som hade utfärdat remissen och bad att få mina journaler och en kopia på remissen.
Så kommer jag dit, receptionisten ger mig mina journalpapper men kan inte hitta kopian på remissen. Han letar och letar, går in och frågar någon som jobbade med läkaren som jag hade pratat med på telefon den dagen då jag fick löfte om detta.
Till slut kommer han tillbaka och berättar att det tokigaste har hänt: han visste ju inte att jag skulle hämta remissen personligen så han hade ju skickat den på posten.
Jaha, tänker jag. Skitsamma, bara jag får den. Så kommer jag hem, tittar igenom papperna som jag fått och där, längst bak i högen, på ett gult papper, har vi ju remissen. Stämplad med dagens datum av den läkare som jag pratat med på telefon samma vecka.
Jag kan vänta i all onändlighet på en postad remiss eftersom jag har densamma här framför mig. Receptionisten hade således chansat på att han hade postat den, men i verkligheten hade jag den precis i handen.
Nå.
Läkaren informerade mig om att det inte var den läkare som jag först hade fått information om som hade stått som mottagare på remissen utan en helt annan. Jaha, tänkte jag återigen och väntade till idag för att ringa till denne då han inte hade telefontid förrän nu.
Jag pratade med samma kvinna som sist hade givit mig besked om att det inte hade kommit in någon remiss till specialist A. Jag berättade mitt ärende och hon letade i specialists B:s papper. Ingenting där. Kanske hade den skickats inom den senaste veckan och därför inte kommit?
Jag påpekade att den hade skickats den 12 maj och fick då snabbt svaret att då hade den ju kommit till specialist A. "Nej" försökte jag, "för jag ringde i förra veckan och frågade just om specialist A hade fått den och då sa du att han inte hade det". "Nehe" försökte kvinnan, "men då har den gått till specialist B, men han har inte fått den. Du får be vårdcentralen att skicka den igen."
Så efter att ha väntat fyra månader, efter att ha haft ont ända sen november och blivit skickad till höger och vänster och upp och ner och undersökt massor med gånger och fått besked som stått i bjärt kontrast till det förra är jag alltså på ruta ett igen.
Ingenting har hänt.
Jag har verkligen väntat på INGENTING.

När jag var på vårdcentralen i fredags och hämtade ut mina papper så skojade receptionisten lite och sa att de var så tokiga på det där stället, "det händer titt som tätt att papper försvinner där borta".

Så nu sitter jag här. Torkar mina tårar och planerar att ta ett dussin kopior på den här remissen. Jag tänker gå själv och lämna den i receptionen och ta kort på ögonblicket. Sen ska jag be receptionisten att på något sätt ge mig ett papper som bekräftar att jag verkligen har lämnat in skiten till rätt ställe. Om någon lägger asfalt precis utanför kanske jag kan skriva det i asfalten?

Vad ska jag göra? Hur förväntas jag kunna hantera det här?

2 kommentarer:

Johanna sa...

FK är helt hopplösa när det gäller papper men att läkare ska vara så hopplösa visste jag inte.
Kanske en fördel att bo i en liten stad?

Yster sa...

suck