torsdag 28 augusti 2008

Klappa snällt?

Fråga: varför måste man trycka ctrl-alt-delete när man ska logga in på datorerna i det kommunala nätverket? (Detta gäller fö flera andra nätverk, men nu är jag här i Lomma)
Är det ett krav att vara tvåhänt för att få lov att använda datorn?
Mycket mystiskt.

Snart börjar jag, men jag känner att min fina lilla Nestor är eftersatt. Därav lite uppmärksamhet.
Tydligen, har jag lärt mig här i veckan, ska det finnas ömhet i ett slag över munnen. Right. Jessica Zandén verkar i verkligheten vara lika puckad som sin rollfigur i Skilda världar. Jobbigt.
Unni Drougge har sagt en gång att det är de "bästa kvinnorna som blir slagna", hon resonerar som så att dessa fångar de... häftigaste (?) männen? Jag förstod aldrig riktigt det där resonemanget, meningen "kom ihåg, det är de bästa kvinnorna som blir slagna" går inte på något sätt att förklara så den kan visas upp i normalt skärskådarljus.
Det är möjligt att det är de bästa kvinnorna, det är inte jag satt på denna jord för att avgöra, men det hänger inte ihop med att de blir slagna.
Dessa kvinnor är kanske bäst men de har misslyckats med att välja partner. Bottenskrapet har de fått napp i, ingenting annat.
För en person som jag, som aldrig någonsin har varit nära situationen att vara kontrollerad till tanke och rörelse av en fysisk människa, är det så svårt att förstå. Jag är inte det minsta rädd för att vara ensam. Jag vet att jag klarar mig hur bra som helst ensam. Visst, det blir problem när jag ska dona med lampor och gardinstänger som är en halvmeter ovanför min räckvidd ens på stol, men det går alltid på ett eller annat sätt att lösa.
Men att till 100% säga upp sin frihet bara för tvåsamhetens skull... aldrig i livet.
Samhället kanske skulle lätta lite på den här tvåsamhetsnormen som pådyvlas alla medborgare från ung ålder, då kanske man skulle kunna se lite självständiga kvinns- och mansfolk som mår bra i grunden och sedan kompletterar varandra.
Utan att slå ihjäl varandra då.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det funkar med ctrl-alt gr-del vilket kan medföra att en del klarar av det med en hand. /Thi