fredag 7 december 2007

Läskigt.

http://sydsvenskan.se/malmo/article285275.ece
Vad är det som händer i Malmö egentligen? Det är ju helt vansinne. Kvinnor, barn och ungdomar blir ju våldtagna till höger och vänster och flera gånger har det varit ganska offentligt. Jag har sett poliser som patrullerat där jag bor (Möllevången) flera gånger och då blev jag mycket lycklig. Jag skiter nämligen i vad alla fina boende säger när de blir intervjuade, jag känner mig inte särskilt jättetrygg i mitt hemområde. Det är inte så att jag inte törs gå och handla, men jag har ett överfallslarm på mig när jag går hem sent på kvällarna och jag ignorerar alla som vill prata med mig.
Jag inbillar mig att sådana här överfallsvåldtäkter inte händer. Man har ju hört att 9 av 10 av alla våldtäkter är av en person som är känd för offret, men nu börjar jag fan undra. Antingen har detta ändrats eller så vill tidningarna skrämma skiten ur oss som går omkring i Malmö på kvällarna. Nu har ju denna våldtäkt hänt mitt i stan och detsamma gäller den som skedde under gångtunneln vid stadshuset, det var ju också mitt i stan.
Hur ska man lösa det här problemet då? Fler poliser ute? Ja antagligen är det lösningen, därmed inte sagt att jag tycker att polisen gör ett dåligt jobb för jag tycker att jag ser poliser rätt ofta. Inte så ofta tidigt på morgonen dock och inte så ofta vid Konserthuset, men vem i hela världen förväntar sig en våldtäkt där.
Jag hatar de här snorungarna som förstörde den här tjejens liv men framför allt hatar jag deras föräldrar som inte tagit sitt ansvar och uppfostrat sina små guldklimpar.
Läskigt är vad det är.

4 kommentarer:

Anonym sa...

"men jag har ett överfallslarm på mig när jag går hem sent på kvällarna och jag ignorerar alla som vill prata med mig."

Fy vilket liv. Ignorera folk som vill prata? Ja, fler poliser och ingen pratar med varandra. Vill du ha ett sådant samhälle? Och varför bo på Möllan om man är sådan. Flytta till Slottstaden där folk är inne på dina åtgärder istället. Ni kanske kan bygga en mur runt er sedan?

Sandra sa...

Det är inte alla som kan flytta och bo i Slottstaden. Det är ju svindyrt och bo där. Varför ska man inte kunna bo på Möllan eller i något annat område. Frågan är ju varför man inte kan känna sig trygg där man eller framför allt i hela Malmö. Kan du garantera att det inte sker våldtäkter i Slottstaden?! Tror inte du kan det! För nu händer det ju våldtäkter när som på dagen och inte bara när det är mörkt på natten. Inte för att det ska hända på natten i heller.

mane sa...

Detta var just en av anledningarna till att jag köpte hus utanför Malmö. Inbillar mig att det är lite säkrare i en mindre ort ute på landet (där slipper man i all fall ha ficklampa på dagen)

Watch your back sa...

Jag tycker man borde sätta ihop statistik på vilka killar det är som begår just de här brotten. Bakgrund, familjeförhållande, problem i skolan osv. Kanske kommer det upp ett samband så att man kan börja arbeta på problemet innan sånt här händer. Det är ju fruktansvärt att unga tjejer och killar snart inte kan gå på en date utan förkläde och att tonåringar måste lämnas och hämtas från skolan! Att sånt här kan hända på morgonen under rusnings traffik är fruktansvärt skrämmande! Vad händer då inte efter nio bion på väg tillbaka till bilen...Vidare måste vi sluta fokusera all media på sex och pengar. Straff gränsen bör sänkas, som 17 åringar kan de slippa undan alldeles för lätt.